Mesologie Bollenstreek

Elke klacht heeft een verhaal, veroorzaakt door een disbalans van het lichaam.

Als mesoloog ga ik op zoek naar de oorzaak. Waardoor zijn bepaalde functies van het lichaam verstoord? Dit doe ik door zo breed mogelijk te kijken en verschillende geneeswijzen als Westerse geneeskunde (anatomie, fysiologie en pathologie), Ayurveda, Traditionele Chinese geneeskunde (TCM), homeopathie, kruidenleer en orthomoleculaire geneeskunde, te combineren.

Door middel van een electro fysiologische diagnostiek (EFD) breng ik de vitale functies van de cliënt in kaart. Ik kijk naar de functies en dysfuncties van het lichaam die kunnen bijdragen aan het ontstaan van klachten.

Mesologie streeft naar het terugvinden van de juiste balans en naar een optimale gezondheid (die mogelijk is voor u). Verschillende aspecten van de mens als voeding, leefwijze, stress en beweging hebben immers allemaal invloed op de gezondheid. Hierdoor heeft ieder mens een andere individuele aanpak nodig om (weer) in de juiste balans te komen.

Aan de hand van mijn bevindingen geef ik een advies. Vaak kan een aanpassing van het voedselpatroon en/of ondersteuning door middel van mineralen, vitaminen en/of kruiden al veel verbetering geven.

Klachten waar ik als mesoloog op werk zijn onder meer:

  • Vermoeidheid
  • Spijsverteringsklachten als diarree, obstipatie, winderigheid, buikpijn etc.
  • Allergieën en voedselintoleranties
  • Hoofdpijnklachten en migraine
  • Huidklachten
  • Gewrichtsklachten
  • Onbegrepen klachten, de zogenaamde SOLK.

Juist bij chronische klachten, zoals buikklachten, hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën, kan mesologie verbetering bieden.

Mesologie is geen vervanging van de reguliere zorg, maar probeert hier een aanvulling op te zijn!

Wilt u nog wat meer informatie? Bezoek dan mijn website www.mesologiebollenstreek.nl  Uiteraard kan ik het een en ander ook mondeling toelichten. Tel. 06-13828282

Logo Mesologie Bollenstreek
Esther EFD + pop